marți, 14 februarie 2012

Hoinarii prin Romania


http://coltisorderai.blogspot.rohttp://coltisorderai.blogspot.ro
Hoinarii prin Romania


Delta Dunari

In urmatoarele randuri voi incerca sa fac o descriere despre Delata Dunarii.





"Adancimile apelor din Delta Dunarii : 39 m pe bratul Chilia, 34 m pe bratul Tulcea, 26 m pe bratul Sfantu Gheorghe si 18 m pe bratul Sulina. Cea mai mare adancime din Delta Dunarii, excluzand bratele Dunarii, se afla in lacul Belciug, de 7 m, in restul lacurilor adancimile nedepasind 3 m (lacul Razim).Ca localizare, coordonatele geografice sunt intre 44 grade 47'25" si 45 grade 37'30" latidudine nordica si intre 28 grade 44'25" si 29 grade 46'00" longitudine estica, fiind limitata la sud-vest de podisul Dobrogei, la nord formeaza granita cu Ucraina, iar in est se varsa in Marea Neagra." 









"Aici vei avea ocazia sa intalnesti la un loc toate speciile vegetal-lacustre ale Europei, ce se reflecta in medii de viata multiple: vegetatia plutitoare submersa, vegetatia riverana ce se formeaza pe marginea inundabila a baltilor si lacurilor, vegetatia de pajisti a grindurilor marine, vegetatia zonelor de saraturi si a zonelor cu apa temporara."








"Din punct de vedere geografic, Delta Dunarii este cea mai umeda zona a Europei, cea mai joasa si mai noua regiune de campie, unde domina preponderent suprafetele cu inaltime mica in raport cu nivelul 0 al Marii Negre, cele mai mari inaltimi fiind pe grindurile marine in Letea de 13 m si in Caraorman de 8 m. Fata de nivelul 0 la Marii Negre, un procent de sub 21% se afla la cota negativa, restul de 79% situandu-se peste nivelul marii. Altitudinea medie a Deltei Dunarii este de 0.52 m."






"Vei vedea un tinut ce reprezinta cel mai important loc de popas pentru pasarile migratoare ce calatoresc intre regiunea tropicala si cea arctica, cinci din cele mai importante drumuri de pasaj trecand pe aici. Multe dintre aceste pasari cu siguranta te vor insoti de-a lungul plimbarilor tale cu barca. In afara de speciile migratoare, aici cuibaresc si un mare numar de specii rare, ca oaspeti de vara, dupa cum altele, oaspeti de iarna, clocesc in nordul Europei si vin sa-si petreaca iarna in Delta."

















































Aceasta este o prezentare in mare, o descriere generala a Deltei Dunarii, incercand in paginile acestui site sa aducem detalii cat mai complete, dar si sa va invitam s-o vizitati si s-o protejati.

Delta Dunarii si cateva locuri de pescuit


Canalul Murighiol


"Este canalul ce face legatura intre debarcaderul din Murighiol si bratul Sfantu Gheorghe. Accesul este foarte facil, pentru cei ce nu au posibilitatea inchirierii unei barci, sau nu doresc acest lucru, astfel pot pescui de-a lungul acestui canal pana la Dunare. Canalul se afla la iesirea din localitatea Murighiol, in sensul de mers catre Dunavatu de Jos, la troita de pe partea dreapta a drumului se face stanga pe drum asfaltat catre debarcader. Prima la dreapta si ati ajuns pe drumul ce duce la canal.Mergand de-a lungul canalului puteti ajunge la Dunare, unde am vazut un loc interesant de pescuit la confluenta celor doua."


Canalul Murighiol

Canalul Murighiol

Canalul Murighiol

Canalul Murighiol

Canalul Murighiol

Canalul Murighiol

Canalul Murighiol

Canalul Murighiol

Canalul Murighiol

Canalul Murighiol


Bratul Sfantul Gheorghe

"Pe o plaja destul de mare, pe partea dreapta cum mergi dinspre portiunea navigabila a bratului Sfantu Gheorghe inspre localitatea Uzlina, sunt multe locuri ce se preteaza pescuitului la crap, somn dar si salau si stiuca. Pentru cei care cunosc cursul vechi al bratului Sfantu Gheorghe locatia este intre km 66-62 (km vechi). In drumul nostru catre locurile de stiuca, desi era sfarsitul lui octombrie, am vazut multi temerari ce aveau tabere de corturi amplasate pe malul drept mai aproape de Uzlina."


Bratul Sfantul Gheorghe

Bratul Sfantul Gheorghe

Bratul Sfantul Gheorghe

Bratul Sfantul Gheorghe

Bratul Sfantul Gheorghe



Pentru mai multe detalii clic aici


Va multumesc pentru vizualizare si va doresc.. 
  Fir Intins!
http://coltisorderai.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu